Mainos
Mainos

Pääministeri Sipilä MTV:lle: Oven näyttäminen perussuomalaisille oli selvä asia

Pääministeri Juha Sipilä summasi perussuomalaisten ulos potkaisemisen syitä MTV:n Kymmenen uutisten haastattelussa.

Lopulta hallitusyhteistyön jatko kilpistyi Sipilän ja hallituskumppani kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mukaan arvoihin ja Sipilä tiivisti MTV:lle, mistä kysymyksistä hän oli erityisen epäileväinen perussuomalaisten suhteen.

– Se (arvopohja) on kuin kuminauha, joka kompromisseissa venyy. Nyt todettiin, että ollaan liian kaukana. Puhutaan ihmisyydestä, oikeudenmukaisuudesta, tasa-arvosta, jotka ovat monien päätösten takana: Muun muassa pakolaispolitiikan ja maahanmuuton takana. Sitten on edessä isoja EU-kysymyksiä, kuten puolustusyhteistyön syventäminen. Jäi epävarmaksi se, miten tähän suhtaudutaan, Sipilä kommentoi.

Pääministeriltä kysyttiin haastattelussa, oliko hänellä muita vaihtoehtoja kuin näyttää ovea perussuomalaisille. Vastaus oli suora.

– Kyllä se tuli selväksi: näin ei voi jatkaa. Näihin hommiin ei voi rakastua niin paljon, että tällaista päätöstä ei pysty tekemään, kun sen aika on.

Pääministeri Sipilän koko haastattelun ja jatkosuunnitelmat voit katsoa pääkuvan videolta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme