Mainos
Mainos

Pääministeri Sipilä: Sekavaa on keskustelu ollut

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) myöntää, että viime päivien sotaharjoituskeskustelu on ollut sekavaa. Sipilä uskoo, että tilanne paranee harjoitusten käsittelykäytäntöjä muuttamalla.

Pääministeri korosti puoluejohtajien ja presidentin tapaamisen jälkeen, että nyt kohua herättäneet sotaharjoitukset amerikkalaissotilaiden kanssa ovat luonteeltaan sotilasteknisiä, eikä niillä ole mitään vaikutusta Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittiseen linjaan.

Harjoituksia yhdysvaltalaisten kanssa on Sipilän mukaan ollut jo vuosikausia. Nyt tiedonkulussa ilmeni puutteita ja asiasta nousi kohu.

– No kyllä tämä sekava on ollut tämä julkinen keskustelu ja me olemme muuttamassa käytäntöjä siitä, että miten näitä harjoituksia käsitellään, kertoi Sipilä.

Tasavallan presidentin ja hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan kokous (TP-UTVA) on hyväksynyt osallistumisen peräti 86 kansainväliseen harjoitukseen. Ongelmaksi on osoittautunut, että harjoitusten sisältö ja yksityiskohdat täsmentyvät usein vasta myöhemmin.

– Me ollaan nyt tekemässä kriteeristöä siitä, että missä tapauksissa kerran linjattu harjoitus tulee uudestaan TP-UTVA:n käsittelyyn ja sitä kautta myös eduskunnan asianomaisten valiokuntien tiedonsaanti näistä harjoituksista paranee, sanoi Sipilä.

– Teemme tässä selkeän muutoksen verrattuna siihen käytäntöön, mikä on ollut tähän asti tällä ja edeltävillä hallituskausilla, tulkitsi Sipilä.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme