Mainos
Mainos

Pääministeri Sipilä venäläiskoneen alas ampumisesta: Tämä oli pelättävissä

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) toivoo, että venäläiskoneen alasampuminen ei vaikuta pitkällä aikavälillä negatiivisesti Venäjän ja Naton suhteisiin.  

Sipilän mukaan oli pelättävissä, että Syyriassa tapahtuu jotain tämänkaltaista, sillä maan ilmatilassa on paljon erilaisia toimijoita.  

Sipilän mukaan venäläiskoneen mahdollista Turkin ilmatilan loukkausta ei voi rinnastaa Suomessa tapahtuneisiin ilmatilaloukkauksiin, sillä Turkin naapurimaa Syyria on sotatilassa.  

Myös Ruotsin ja Suomen ulkoministerit ovat huolissaan venäläisen sotilaskoneen alas ampumisesta.

Timo Soinin mukaan tilanne on vakava, mutta nyt täytyy odottaa tapauksen yksityiskohtia. Margot Wallström puolestaan kuvaili aluetta monien intressien kohtaamispaikaksi. Hän toivoo, että maiden välinen poliittinen keskustelu kuitenkin jatkuu.  

Nato-maa Turkki sanoo venäläisen sotilaskoneen loukanneen sen ilmatilaa, kun taas Venäjä sanoo koneen pysytelleen Syyrian ilmatilassa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme