Mainos
Mainos

Pääministeriehdokkaat pysyivät Irak-linjoissaan

MTV3:n vaalikeskustelussa pääministeriehdokkaat olivat samaa mieltä Suomen Irak-linjasta eli siitä, että hyökkäykseen tarvitaan YK:n valtuutus. Irak-kohun aloittanut Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki pitää kuitenkin kiinni aiemmista puheistaan.

Kolmen suuren puolueen puheenjohtajat, SDP:n Paavo Lipponen, kokoomuksen Ville Itälä ja Keskustan Anneli Jäätteenmäki kohtasivat tänään MTV3:n vaalitentissä ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa.

Ennen tenttiä tunnelma oli vielä leppoisa, mutta ilmeet vakavoituivat kun puhe tuli viime päivien kiistanaiheesta eli Suomen Irak-linjasta. Jäätteenmäen mielestä vasta perjantain ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan tarkennettu linjaus ja viimeistään presidentti Tarja Halosen eilinen puhe eduskunnassa selvensi Suomen kannan Irakin-kriisiin. Koko Irak-jupakka näyttääkin olevan jo puoluejohtajille kiusallinen keskustelunaihe eikä Suomen tukeutumisesta YK:hon ole erimielisyyttä.

Yllättäen puheejohtajat löysivät yhteisen sävelen ulkopolitiikan työnjakoon. Myös Lipponen oli sitä mieltä, että pääministeri ja ulkoministeri voisivat olla seuraavassa hallituksessa eri puolueista, toisin kuin nyt.

(MTV3)

Katso Päivi Anttikosken juttu aiheesta
(Huomenta Suomi 13.03.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme