Mainos
Mainos

Pääministeriltä ja arkkipiispalta surunvalittelut Etelä-Afrikkaan

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) on esittänyt omasta ja Suomen hallituksen puolesta surunvalittelut Etelä-Afrikan entisen presidentin Nelson Mandelan kuolemasta.  

-Nelson Mandelan henkinen perintö on korvaamaton. Hän oli moraalinen esikuva, jonka vaikutus ulottuu koko maailmaan, Katainen arvioi tiedotteessa. 

Myös arkkipiispa Kari Mäkinen on lähettänyt osanottonsa Mandelan omaisille ja Etelä-Afrikan kansalle. Mäkisen mukaan tieto Mandelan kuolemasta on pysäyttänyt ihmiset sen vuoksi, mitä hän merkitsi miljoonille ihmisille ympäri maailmaa ja erityisesti Etelä-Afrikassa. 

-Me emme muista tänään ainoastaan vapaustaistelijaa, poliittista vankia, Nobelin rauhanpalkinnon saajaa, presidenttiä ja kansansa johtajaa, vaan ihmistä, joka omisti oman elämänsä ihmisarvon puolustamiselle laskematta sen hintaa omalla kohdallaan ja sortumatta kostoon vapauden lopulta koitettua, Mäkinen sanoo. 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö lähetti aamulla surunvalittelunsa Etelä-Afrikan kansalle kirjeitse presidentti Jacob Zuman kautta. Niinistö kuvaa Mandelan olleen yksi merkittävimmistä johtajista.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot