Mainos
Mainos

Päänsärkylääkkeet voivat tuoda päänsäryn

Osa päivittäisestä päänsärystä on päänsärkylääkkeiden aiheuttamaa. Tämä särkylääkepäänsärky voi kehittyä, jos syö särkylääkkeitä pitkän aikaa lähes joka päivä.

Särkylääkkeiden aiheuttaman pääkivun saa poikki vain jättämällä lääkkeet sivuun joksikin aikaa. Ilman lääkkeitä tulisi olla viikosta jopa kolmeen kuukauteen.

Suomalaisista kolmesta viiteen prosenttia kärsii päivittäisestä tai lähes päivittäisestä päänsärystä.

Taustalla on usein migreeni. Siitä kärsii noin puoli miljoonaa suomalaista.

Osa potilaista on kärsinyt särkylääkepäänsärystä jopa vuosia ennen kuin hakee apua lääkäriltä. Tyypillinen sairastaja on työssä oleva aikuinen, joka yrittää pinnistellä ja jaksaa töissä, vaikka olo olisi jatkuvasti huono kivun vuoksi. Myös lapset voivat sairastaa särkylääkepäänsärkyä.

Nissilä on huomannut keskusteluissa potilaiden kanssa, että kaikilla työpaikoilla poissaoloja pääkivun takia ei oikein ymmärretä.

Suomen migreeniyhdistyksen mukaan haitallisinta on ottaa vaikka vain parikin särkylääkettä päivässä pitkän aikaa. Sen sijaan isotkin annokset kerralla viikon tai kahden ajan ovat turvallisia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme