Mainos
Mainos

Pääomatulot huomioon sosiaalietuuksia myönnettäessä

Pääomatulot ja varallisuus pitäisi sosiaali- ja terveysministeriön työryhmän mielestä ottaa nykyistä yhdenmukaisemmin huomioon sosiaalietuuksia, kuten toimeentulotukea, asumistukea ja opintorahaa maksettaessa.

Myös päivähoitomaksuissa, kotipalvelumaksuissa ja pitkäaikaisen laitoshoidon maksuissa olisi otettava huomioon kaikki pääomatulot. Jotta tähän päästäisiin, pitäisi verottajan kerätä tietoja myös muun muassa lähdeverotettavasta tulosta ja etuuksien maksajilla pitäisi olla oikeus tarkistaa tiedot verottajalta ja pankeista.

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäreelle muistionsa jättänyt työryhmä esittää myös yhdenmukaista maksu- ja tulopohjaa yrittäjien ja maatalousyrittäjien sosiaalivakuutusetuuksille. Myös yksilöllisen, vapaaehtoisen sekä pakollisen eläkevakuutuksen verovähennysoikeuksia esitetään yhdenmukaisemmiksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme