Mainos
Mainos

Paarma: Naispappeuden vastustajilla ei erivapauksia

Arkkipiispa Jukka Paarma ottaa kantaa kirkon sisällä vellovaan kiistaan naispappeudesta. Papisto naisistuu vauhdilla, mutta silti osa kirkonmiehistä ei suostu yhteistyöhön naispappien kanssa.

-Naispappeuden vastustajilla ei ole kirkossa mitään erioikeuksia, Jukka Paarma toteaa Turun Sanomien ja Aamulehden haastattelussa.

Naispappeuden 1986 hyväksynyt kirkolliskokous liitti päätökseen ponnen, joka takaa uudistuksen vastustajille "kotipaikkaoikeuden" kirkossa. Paarman mukaan ponnen perusteella tehdään yhä vääriä tulkintoja.

Arkkipiispan mukaan on aivan selvää, ettei naispappeuden vastustajaa voida valita ison seurakunnan kirkkoherraksi, koska niissä työskentelee myös naispappeja.

Ristiriita naispappeuden vastustajien kanssa on kärjistynyt erityisesti Valkealassa, jossa kirkkoherra kieltäytyi kirkollisista toimituksista seurakunnan naispappien kanssa sillä seurauksella, että naiset lähtivät seurakunnasta.

-Näyttää siltä, että Valkealan seurakunnassa pääsi tapahtumaan virhe, koska kirkkoherralla ei ole edellytyksiä hoitaa virkaansa.

Tulevaisuudessa naispappeuden vastustajat joutuvat kirkossa yhä ahtaammalle. Jo nyt papeiksi vihittävissä on enemmän naisia kuin miehiä.

Arkkipiispan mukaan kirkko on naispappien ansiosta muuttunut ihmisläheisemmäksi ja perinteinen pappiskuva on monipuolistunut, kertoo Aamulehti ja Turun Sanomat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme