Mainos
Mainos

Pääseekö Twitter-aktiivi muita helpommin eduskuntaan? – katso grafiikka!

Eduskuntaan päässeistä ehdokkaista 82 prosentilla oli Twitter-tili, kun kaikista ehdokkaista tili oli vain 69 prosentilla.

Twiittailu ei kuitenkaan ole suora tie suosioon. Aktiivisimmista viidestätoista twiittaajasta vain viisi pääsi eduskuntaan. Aktiivisin twiittaaja oli RKP:n Eva Biaudet.

Ainakaan keskustan ja perussuomalaisten vaalivoiton takana ei näytä olevan Twitter-into. Sen sijaan kannatustaan kasvattaneet vihreät näkyvät tilastoissa selkeästi.

Vihreät lähettivät twiiteistä, ja melkein saman verran sirkuttivat kokoomuksen ehdokkaat. Seuraavaksi ahkerimpia olivat SDP:n ehdokkaat.

Vähiten twiittailivat RKP ja perussuomalaiset.

Tilastojen perusteella kansanedustajiksi päässeet twiittailivat aktiivisemmin kuin twiittailevat ehdokkaat keskimäärin.

Twiittailu ei kuitenkaan näytä olevan koko maan hupia. Aktiivisimmin twiittailivat Helsingin ja Uudenmaan vaalipiireissä ehdolla olevat.

Suurimman äänisaaliin keränneistä ehdokkaista aktiivisin twiittaaja oli Alexander Stubb. Äänirohmuista Timo Soinilla ja Ben Zyskowiczilla ei ole Twitter-tiliä lainkaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme