Mainos
Mainos

Pääsiäinen kiritti lintumuuttoa

Viime päivien lämpimät säät ovat lisänneet lintujen kevätmuuttoa. Muutama pääskynenkin on jo havaittu.

Pääsiäisen lämpimät säät kirittivät lintujen kevätmuuttoa. Liikkeellä olivat myös isot linnut.

Muuttopuuhissa nähtiin lähes 6 000 kurkea viikonloppuna Hangon lintuasemalla. Tuhansia metsähanhia ja satoja laulujoutsenia matkasi pääsiäisviikolla Pohjanmaalla kohti pohjoista. Eilen laskettiin Oulun seudun lepäilyalueelta 5 000 metsähanhea. Petolintuja nähtiin useita eri lajeja, vaikka pilvettömän aurinkoisella säällä ne lentävätkin usein hyvin korkealla ja saattavat jäädä huomaamatta. Havaintoja tehtiin muun muasta varpushaukoista, piekanoista ja suohaukoista.

Västäräkit vilkkaina

Myös peippo- ja järripeippoparvia on saapunut runsaasti. Esimerkiksi Virolahdella havaintopaikan ohitti lauantaina jopa 20 000-30 000 muuttajaa.

Västäräkit ovat olleet viime päivinä vilkkaasti muutolla, ja metsissä aamun laulukuoro on saanut täydennystä päivittäin, kun peippojen lisäksi punarintoja, rautiaisia sekä laulu- ja punakylkirastaita on yhä enemmän äänessä.

- Jopa muutamia haara- ja räystäspääskyjä on havaittu. Pohjoisin haarapääsky on jo Sodankylässä asti, kertoo BirdLife Suomen tiedottaja Lauri Hänninen.

Lähipäiviksi luvattu viileämpi sää hidastanee lintumuuttoa, mutta samalla hyville lintupaikoille voi kerääntyä paljon lepäileviä muuttajia. Sään taas lämmetessä on luvassa uusi muuttoryntäys.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme