Mainos
Mainos

Pääsiäinen sujunut melko rauhallisissa merkeissä

Onnettomuuksilta ei kuitenkaan ole kokonaan vältytty. Erityisesti jäällä liikkuvia kehotetaan varovaisuuteen.

Pääsiäisen vietto jatkui lankalauantaina melko rauhallisissa merkeissä. Himoksen laskettelukeskuksessa Keski-Suomessa sattui tosin onnettomuus, jossa surmansa sai keski-ikäinen eteläsuomalainen mies. Mies törmäsi iltapäivällä siirtymätunnelin seinään, eikä häntä pystytty enää pelastamaan.

Lämpimän ilman ja auringon haurastuttamat meren ja järvien jäät yllättivät jäälle lähteneitä tänään. Esimerkiksi Suomenlahden merivartioston tietoon oli iltaan mennessä tullut kolme tapausta, joissa mies oli joutunut veden varaan jäiden petettyä alta. Henkilövahingoilta säästyttiin.

Merivartioston mukaan vakavin onnettomuus sattui Porvoon saaristossa puoli neljän aikaan iltapäivällä. Mies, joka veti moottorikelkalla puilla lastattua peräkärryä, vajosi jäiden läpi. Meripelastushelikopteri löysi jäihin vajonneen miehen, joka oli onnistunut pelastautumaan jäälle. Hän oli löydettäessä hyväkuntoinen.

Tapauksessa oli merivartioston mukaan onni myötä, sillä vain hetkeä aiemmin moottorikelkan ja peräkärryn kyydissä oli ollut kolme ihmistä.

Porvoon saaristossa sattui myös toinen onnettomuus, kun pilkkireissulta palaava mies vajosi jäiden läpi kymmenen metrin päässä rannasta. Paikalla ollut toinen pilkkimies pelasti veden varaan joutuneen. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle, mies oli huonossa kunnossa, ja hänet toimitettiin sairaalaan.

Merivartiosto kehotti lauantaina ihmisiä pysymään poissa heikkeneviltä jäiltä.

Kaahailijoita teillä

Keväisen lämmin ja monin paikoin aurinkoinen sää villitsi myös autoilijoita kaahailemaan. Nuorten autoilijoitten kaahailusta syntyi pahaa jälkeä Pomarkun keskustassa Satakunnassa viime yönä. Kolarisumasta kuljetettiin Satakunnan keskussairaalaan neljä potilasta. Heillä ei ole hengenvaaraa.

Lankalauantaita vietettiin koko maassa vaihtelevassa säässä. Itä-Lapissa, Kainuussa ja Koillismaalla satoi lunta tai räntää. Etelä- ja keskiosassa maata oli pääasiassa puolipilvistä tai aurinkoista. Lämpötilat kohosivat korkeimmillaan Etelä- ja Keski-Suomessa kymmenen asteen molemmin puolin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme