Mainos
Mainos

Pääsiäisen lämmin sää vilkastutti lintujen kevätmuuttoa

Lähipäivien aikana Suomeen on odotettavissa runsas määrä muuttolintuja

Ensimmäisiä muuttajia kannattaa etsiä peltojen pälviltä ja vesistöjen sulista. Aikaisin keväällä saapuvia lajeja on Suomen pesimälinnustossa varsin vähän. Valtaosa pesimälajistosta saapuu vasta huhti-toukokuussa, jolloin lintujen kevätmuutto on monipuolisimmillaan.

Lähipäivinä Suomeen saapuu kuitenkin runsas määrä varhaisia muuttolintuja.

-Normaalit kevään ensimmäiset muuttajat ovat nyt kovalla kiireellä saapumassa, koska kylmä alkukevät hidasti muuttoa, Suomen Birdlifen tiedottaja Lauri Hänninen kertoo.

- Paljon on kiuruja, kottaraisia, kyyhkyjä, töyhtöhyyppiä etenkin rannikolla liikkeellä ja kovasti odotetaan meidän runsaslukuisimpia muuttolintujamme - peippoja ja monia rastaita, Hänninen jatkaa.

Muuttolintujen pääjoukot saapuvat maahamme tämän ja ensi kuun aikana.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot