Mainos
Mainos

Pääsiäisen menoliikenteessä vielä talvikelit – lunta ja räntää

Pääsiäisen menoliikenteen odotetaan olevan vilkkainta kiirastorstaina ja pitkäperjantaina.

Kelistä odotetaan erittäin vaihtelevaa, sillä Suomen yli kulkee vielä useita sadealueita ennen kuin sää lauantain kuluessa poutaantuu.

Kiirastorstaina lunta tulee aamulla vielä maan itäosassa ja Lapissa. Päivän aikana sateet väistyvät itään, mutta tiet voivat olla vielä lumisateen jäljiltä lumisia tai loskaisia maan itä- ja pohjoisosassa. Lämpötila on torstaina päivällä lämpöasteilla lännessä ja etelässä. Maan pohjoisosassa ja itäisimmässä Suomeessa ollaan pakkasella. Perjantain vastaisena yönä on pakkasta koko maassa.

Pitkänäperjantaina lännestä leviää Suomeen uusi sadealue. Lumisade kulkee maan keskiosan yli itään, ja ajokeli on etenkin perjantaina aamulla huono. Etelässä sataa räntää tai märkää lunta. Lappi puolestaan pysyy pääasiassa poutaisena. Lämpötilat ovat pitkänäperjantaina torstain lukemissa.

– Perjantaiaamu näyttää olevan kelin puolesta hankalin hetki. Huonoin ajokeli on aamulla Pohjanmaalla, mutta kannattaa viimeiset ennusteet ennen liikkeelle lähtöä, sillä lumisadetta on tiedossa muuallekin, sanoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Perjantain kuluessa valtaosa sateista siirtyy Suomen itäpuolelle mutta lännestä leviää uusia, hajanaisia lumi- ja räntäsateita maan etelä- ja keskiosaan. Etelässä ja idässä sää poutaantuu vasta lauantaina aamupäivällä.

Pääsiäispäivinä sää on melko aurinkoista ja keväisen lämmintä lähes koko maassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme