Mainos
Mainos

Pääsiäisen myynti ratkaisee hiihtokeskusten tuloksen

Suomen hiihtokeskukset ovat jälleen yltämässä tällä kaudella ennätysmyyntiin. Lopullisen tuloksen ratkaisee koko vuoden vilkkain matkailuviikonvaihde eli Pääsiäinen.

Lapin rinteet ja muut matkailupalvelut elävät Pääsiäisenä vuoden huippuhetkiä.

Joka tapauksessa Suomen hiihtokeskukset tekevät tänäkin talvena ennätystuloksen. Myynti noussee keskimäärin 3 - 4 prosenttia ja jos Pääsiäinen onnistuu, niin paikoin jopa lähemmäs kymmenen.

Hiihtokeskusyhdistyksen mukaan rinteissä on näkynyt myös entistä enemmän ulkomaalaisia, noin 125 000 laskettelijaa.

- Ulkomaalaisten osuus nousee kovaa vauhtia ja kaikkein hienointa on havaita se, että nämä meidän kasvuprosentit ovat tuolla marras-joulu-tammikuulla elikkä sesonkivaihtelut tasoittuu ja se on kaikkein terveintä, toimitusjohtaja Jouni Palosaari Levi Ski Resort Oy Ltd:stä kertoo

Pääosa laskettelukeskuksista on Pääsiäisenä auki. Rinteiden kuntokin paranee talvi talvelta lumetusjärjestelmien kehittyessä. Nyt on jo täysin automaattistakin lumetusta.

- Järjestelmä itse valvoo sitä, kun yöpakkanen tulee kahteen asteeseen niin järjestelmä kytkeytyy automaattisesti päälle ja tällä tavalla saamme kaikki pienetkin pakkaset käytettyä hyväksi, Palosaari kertoo.

Säistä riippuen kausi jatkuu useissa keskuksissa pitkään Pääsiäisen jälkeenkin ja eräissä jopa kesäkuulle saakka.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme