Mainos

Pääsiäisliikenteeseen ei odoteta pahoja ruuhkia

Menoliikennettä on eniten kiirastorstaina iltapäivän ja alkuillan aikana sekä pitkäperjantaina aamupäivän kuluessa. Paluuliikenne on vilkkainta maanantaina iltapäivästä iltakahdeksaan saakka, arvioi Tiehallinto.

Pääsiäisen liikenteeseen ei odoteta syntyvän pahoja ruuhkia. Jonoja on sen sijaan odotettavissa muutamille teille. Sekä meno- että paluuliikennettä helpottaa, että molempiin on käytettävissä kaksi päivää. Myös parantunut tiestö auttaa ruuhkien välttämisessä.

Menoliikenne on vilkkaimmillaan kiirastorstaina kello 14:n ja 19:n välillä ja pitkänäperjantaina kello 9 ja 13:n välillä. Myös paluuliikenne ajoittuu kahdelle päivälle. Osa palaa pääsiäisen vietosta jo sunnuntaina, mutta suurin osa suuntaa autonsa kotia kohti vasta toisena pääsiäispäivänä maanantaina.

Pahimpien jonojen odotetaan muodostuvan Valtatie kolmelle Tampereen läntiselle ohikulkutielle vilkkaan liikenteen ja tienparannusten vuoksi. Tietyöt tiellä keskeytetään pääsiäisen ajaksi. Myös kantatie 51:lle Espoosta Kirkkonummelle syntyy hidastuksia paluuliikenteen vilkkaimpina tunteina.

Heinolan Lusi on jo pitkään ollut paha pullonkaula, jossa Jyväskylän ja Mikkelin suuntiin matkalla olleet ovat menettäneet hermonsa ruuhkissa. Viime marraskuussa ohituskaistatien korvanneen moottoritien myötä pahimmista ruuhkista päästäneen.

- Lusin jälkeen liikenne jakautuu melko tarkasti puoliksi Mikkelin ja Jyväskylän suuntiin. Lusista eteenpäin syntyy jonoja, jolloin nopeudet laskevat. Mitään suuria ruuhkia sinne ei kuitenkaan synny, Tiehallinnon liikenneasiantuntija Jorma Helin sanoo.

Epävakainen sää vaikeuttaa liikennettä

Talvinopeusrajoitukset poistuvat ennen pääsiäistä Turun, Uudenmaan, Vaasan, Oulun ja Lapin tiepiireistä. Lapissa rajoitukset poistuvat vain pääteiltä. Sisä-Suomessa talvirajoitukset pysyvät pääsiäisen yli voimassa. Tiehallinnosta kuitenkin muistutetaan, että olosuhteet ratkaisevat turvallisen ajonopeuden, eivät kylteissä olevat numerot.

Pääsiäiseksi on luvattu epävakaista säätä, ja varsinkin pitkänäperjantaina on Itä- ja Pohjois-Suomeen luvattu sateita. Kiirastorstaiksi on tiedossa parempaa säätä. Vaikka Etelä-Suomessa lunta on jo paikoin vähän, niin muualla maassa vallitsee vielä talvikelit. Helin muistuttaakin, että ilman kunnon talvirenkaita ei liikenteeseen sovi lähteä.

Operaatio Pajunkissa auttaa liikenteessä

Pääsiäisliikenteessä pulaan jääneitä autoilijoita auttavat Autoliiton vapaaehtoiset tieliikennepartiot. Auttajat tavoittaa numerosta 0200-8080 (0.99 euroa + pvm). Operaatio Pajunkissa alkaa kiirastorstaina kello 18 ja päättyy toisena pääsiäispäivänä kello 22.

Toisenlaista apua tarjoaa liikkuva poliisi, joka tarkkailee pääsiäisen aikana tehostetusti lasten turvalaitteiden käyttöä. Myös ajonopeuksia valvotaan tehostetusti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot