Mainos
Mainos

Pääsiäislomat päätetään koleassa säässä – katso koko ensi viikon ennuste

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Henri Nymanin mukaan pääsiäisen paluuliikenteelle näyttää osuvan erittäin hyvä ajokeli.

Sää on tänään enimmäkseen kuiva ja kylmä. Pilvisyys lisääntyy iltapäivällä.

– Länsi- ja Lounais-Suomessa voi esiintyä vähäisiä lumikuuroja, mutta niistä ei ole suurta haittaa liikenteelle. Lounaassa sateet voivat kostuttaa tienpintaa ja heikentää näkyvyyttä hieman, Nyman kertoo.

Etelä- ja Länsi-Suomessa lämpöasteet kapuavat plussan puolelle, kolmeen tai neljään lämpöasteeseen. Itä- ja Pohjois-Suomessa puolestaan jäädään pakkasen puolelle. Yöllä pakkasta voi olla 10–20 astetta.  

Nymanin mukaan sää lämpenee keskiviikkoon asti, jolloin Etelä-Suomessa voi olla lähemmäs kymmenen astetta lämmintä. Iloa ei kuitenkaan riitä pitkäksi aikaa.

– Näyttää, että jo torstaina leviää sadealue pohjoiseen ja sieltä myös Keski- ja Etelä-Suomeen. Sitten sää viilenee. Sateet tulevat pohjoisessa enimmäkseen lumena. Etelässäkin voi sataa räntää tai lunta etenkin torstaina, Nyman kertoo.

Maan etelä- ja länsiosissa lämpötila on ylimmillään kahden ja viiden plusasteen välillä, kun taas yöllä voidaan pudota jopa kymmeneen pakkasasteeseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme