Mainos
Mainos

Pääsiäismuistio: Palvelut hiljenevät pääsiäispyhinä

Pääsiäispyhät sulkevat kauppoja, pankkeja ja posteja.

Tänään vietetään ensimmäistä pääsiäispäivää, ja kauppojen ovet pysyvät pääosin kiinni. Aukiolorajoitukset eivät koske kioskeja, useimpia huoltoasemia tai haja-asutusalueiden kauppoja.

Ruokaostoksia voi tehdä seuraavan kerran huomenna pienissä kaupoissa. Ne saavat pyhänä olla auki neljä tuntia kello kahdeksan ja kahdeksantoista välillä. Alkot ovat kiinni.

Pankkien ja vakuutusyhtiöiden konttorit ovat auki normaalisti seuraavan kerran tiistaina.

Ensimmäisenä ja toisena pääsiäispäivänä postin myymälät ovat kiinni.

Poikkeavia aukioloaikoja on Joulupukin Pääpostilla Napapiirillä, joka on avoinna joka päivä 10-17. Lisäksi Helsingin Pääpostilla, Lemin postilla ja Postin Espoon myymälällä 02100 on poikkeavia aukioloaikoja.

Autoilijoita auttaa Operaatio Pajunkissa

Pulaan joutuneita autoilijoita auttavat pääsiäisenä Autoliiton tiepalvelun vapaaehtoiset. Operaatio Pajunkissan päivystys alkoi torstaina kello 18 ja kestää maanantai-iltaan kello 22:een asti.

Apua saa tiepalvelukeskuksen maksullisesta puhelinnumerosta 020 08080.

Junat ja bussit poikkeusaikatauluissa

VR lisää kaukojunia ja vaunuja pääsiäisliikenteeseen. Varsinaisina pääsiäispäivinä on käytössä sunnuntaiaikataulut.

Kaukobussiliikenteessä on niin runsaasti poikkeuksia, että Matkahuollosta kehotetaan tarkistamaan aikataulut internetissä osoitteessa matkahuolto.fi tai puhelimitse numerosta 020 04000.

Lähiliikenne palvelee myös pääsiäisenä

Sunnuntaina liikennöidään normaalisti. Maanantaina lähijunat kulkevat sunnuntaiaikataulujen mukaisesti. Lisäksi sunnuntaina on loppuillasta lisävuoroja.

Bussit, raitiovaunut ja metrot ajavat Helsingin sisäisessä liikenteessä sunnuntai-aikataulujen mukaan sunnuntaina ja maanantaina. Öisin liikennöidään aamuyölinjoilla. Seurasaaren pääsiäiskokolle on lisälähtöjä linjalla 24.

Seutuliikenteessä ajetaan sunnuntaina pidennettyä sunnuntailiikennettä ja maanantaina tavallisen sunnuntailiikenteen mukaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme