Mainos
Mainos

Pääsiäissaaren patsaansärkijä katuu

Pääsiäissaarella patsaalta korvan ottanut suomalaisturisti katuu syvästi tekoaan, kertoo mieheen yhteydessä ollut konsuli Patricia Löflund Suomen Chilen-suurlähetystöstä.

- Hän on hyvin, hyvin katuvaisella mielellä. Se oli sellainen hullu hetken mielijohde, jos näin voisi sanoa, Löflund kertoo puhelimitse Santiagosta.

Tapaus levisi tänään kansainvälisiin viestimiin ja keräsi huomiota Kanadasta Manner-Eurooppaan ja Australiaan asti.

- Hän on pahoillaan ja yllättynyt, että tämä on aiheuttanut niin paljon kohua, Löflund sanoo.

Suomalainen pidätettiin kun hän oli irrottanut palan moai-patsaan korvasta matkamuistoksi. Moai-patsaat ovat Chilen hallintaan kuuluvan Pääsiäissaaren kuuluisia maamerkkejä, ja ne kuuluvat myös Unescon maailmanperintölistalle.

Patsaansärkijä kotiarestissa

Mies on tunnustanut tekonsa. Löflundin mukaan häntä pidetään nyt 13 päivää kotiarestissa hotellissaan Pääsiäissaarella. Vartijoita miehellä ei ole, mutta hän ei saa poistua Polynesiaan kuuluvalta saarelta.

- Sen jälkeen pitäisi tulla tuomarin päätös. Ilmeisesti rangaistuksena ovat sakot, mutta tarkkaa tietoa meillä ei tietenkään vielä voi olla, Löflund sanoo.

Chilen kansallismuistomerkkien suojelusta vastaava laitos on ilmoittanut nostavansa syytteen suomalaista vastaan ja vaativansa tältä rahallista korvausta. Pääsiäissaaren pormestari puolestaan julisti olevansa tapahtuneesta närkästynyt.

Viiden viime vuoden aikana Pääsiäissaaren maailmankuuluja patsaita on turmellut neljä ulkomaalaista turistia ja yksi chileläinen, joka oli valtion omaisuudesta vastaavan ministerin isä. Hän sai 61 päivän vankeusrangaistuksen ja 4500 euron sakot.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme