Mainos
Mainos

Paasilinna: Venäjästä tulee kansallismielisempi

Europarlamentaarikko Reino Paasilinna (sd.) arvioi Venäjän vaalien tuloksen vahvistavan presidentti Vladimir Putinin valtaa merkittävästi.

Paasilinna sanoi lehdistölounaalla, ettei duuma ole ollut näin vahvasti vallanpitäjien takana sitten Leonid Brezhnevin aikojen. Paasilinna ennusti, että kansallismieliset ja jopa muukalaisvihamieliset voimat tulevat nyt vahvemmin esiin, kun liberaali- ja oikeistopuolueet jäivät pois duumasta. Presidentti Putinin tahto on kuitenkin Venäjän politiikan kannalta olennaisin tekijä.

-Hänellä on valtaa nyt kuin paavilla ja Brezhnevillä yhteensä, sanoi Paasilinna. Paasilinna arveli, että Putin jatkaa entiseen tapaansa korostaen kansallisia tunnuksia ja kansallismielisyyttä, mutta pyrkii edelleen pitämään suhteet länteen kunnossa ja vetämään maahan ulkomaista rahaa. Oligarkit saavat olla rauhassa, kunhan pysyvät erossa politiikasta ja maksavat veronsa.

Putin valitaan mitä ilmeisimmin uudelle kaudelle presidentiksi ensi keväällä. Paasilinna piti mahdollisena, että perustuslakia muutetaan niin, että Putin voi jatkaa vielä kolmannen kauden.

Paasilinnan italialainen edustajakollega Demetrio Volcic arvioi, ettei Venäjän yhteiskunta ole vielä kypsässä tilassa.

-Sen näkee siitä, että Zhirinovskin kaltainen pelle kerää niinkin suuren osuuden äänistä, sanoi Volcic, joka on myös työskennellyt pitkään Moskovassa kirjeenvaihtajana. Volcic ei uskonut, että kansainvälisten vaalitarkkailijoiden tuomiolla on Venäjällä mitään merkitystä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme