Mainos
Mainos

Paastopäiviin perustuvan dieetin sivuvaikutukset syyniin

Uuden kahden paastopäivän dieetin sivuvaikutuksia tulisi terveysviranomaisten mukaan tutkia tarkemmin.

Iso-Britannian kansallinen terveyspalvelu (NHS) epäilee, että dieetin pitkäaikaisia sivuvaikutuksia voivat olla univaikeudet, pahanhajuinen hengitys, ärtyneisyys, ahdistuneisuus ja uneliaisuus päiväsaikaan.

Kahden päivän paastodieettiä noudattavat saavat syödä vapaasti mitä haluavat viitenä päivänä viikossa. Kahtena viikonpäivänä laihduttaja saa kuitenkin syödä vain 600 kcal, mikä on noin neljäsosa terveen aikuisen päivittäisestä kaloritarpeesta. Dieettiä kutsutaan myös 2:5 dieetiksi sekä nimellä "The Fast Diet".

Myös Suomessa tänä keväänä tunnetuksi tulleen ruokavalion ovat kehittäneet terveysjournalisti Michael Mosley yhdessä toimittaja Mimi Spencerin kanssa.

Mosleyn mukaan dieetti perustuu yhdysvaltalais- ja brittitutkijoiden tutkimuksiin, joissa on todettu, että jaksoittainen paastoaminen auttaa ihmisiä laihtumaan tehokkaasti. Dieetin noudattaminen laskee myös kolesterolia, ja madaltaa siten myös sydän- ja verisuonitautien sekä diabeteksen riskiä. Jaksottainen paastoaminen voi tutkimusten mukaan myös madaltaa riskiä sairastua liikalihavuuteen yhdistettyihin syöpiin, kuten rintasyöpään.

Etenkin Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa suositun ruokavalion salaisuus on Mosleyn mukaan sen yksinkertaisuudessa sekä joustavuudessa.

(MTV3 - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme