Mainos
Mainos

Paatero koventaisi koulu-uhkausten rangaistuksia

Paatero koventaisi koulu-uhkausten rangaistuksia Kuva: Lehtikuva

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero olisi valmis koventamaan rangaistuksia koulu-uhkailutapauksissa.

Paatero on yhtä mieltä Opetusalan Ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtajan Erkki Kangasniemen kanssa siitä, että uhkailutapauksissa keskustelu tai sakkotuomio eivät välttämättä riitä rangaistukseksi.

Laittomasta uhkauksesta voidaan lain mukaan tuomita sakkoihin tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. Jokelan jälkeisissä tapauksissa on tuomioita annettu asteikon lievemmästä päästä, kun laittomista uhkauksista on rapsahtanut joitakin sakkotuomioita.

Paatero olisi valmis koventamaan rangaistuksia.

- Jos puhutaan todellisesta uhkailusta, jossa pelataan elämällä ja kuolemalla, niin silloin sakkotuomion ei minusta koskaan pitäisi olla riittävä, Paatero toteaa.

- Nämä tapaukset ovat kuitenkin osoittautuneet sellaisiksi, että ne ovat todellinen uhka suomalaiselle turvallisuudelle.

Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) muistuttaa, että vaikka Kauhajoen surmien jälkeen koulu-uhkauksia on tehty paljon, yksikään niistä ei ole ehtinyt oikeuden arvioitavaksi.

- Vasta nyt ollaan herätty siihen, kuinka vakavia nämä tilanteet voivat olla. Kyllä lain tulkintaperiaatteet silloin määräävät tuomioistuimet arvioimaan teon vakavuutta.

Brax muistuttaa, että laiton uhkaus voi johtaa myös mittaviin vahingonkorvauksiin.

Kauhajoen surmien jälkeen on tehty yli 150 koulu-uhkausta.

(MTV3)

Lue myös:

(19.10.2008)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme