Mainos
Mainos

Paatero Nergin kommenttiin turvapaikanhakijoista: Se ei ole tästä maailmasta

Entinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero pitää yhä kiinni lausunnostaan, jonka mukaan vastaanottokeskuksissa on merkkejä turvapaikanhakijoiden järjestäytymisestä.

Paatero ihmetteli tänään kirjansa julkistustilaisuudessa sisäministeriön kansliapäällikön Päivi Nergin eilistä kommenttia Ylelle, että vastaanottokeskuksissa ei olisi merkkejä järjestäytymisestä.  

- Jos Nerg sanoo, ettei ole minkäänlaista järjestäytymistä, se [kommentti] ei sitten minusta ole tästä maailmasta, Paatero sanoo.  

Hän korostaa edelleen, että turvapaikanhakijoiden järjestäytymistä tapahtuu vastaanottokeskuksissa.  

- Kyllähän siellä tapahtuu järjestäytymistä, ja sitten turvapaikanhakijat katsovat, mitä tehdä, jos saavat kielteisiä päätöksiä.  

Hänen mukaansa rikollisjärjestöt voivat alkaa rekrytoida kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita tai kielteisen päätöksen saaneet voivat muodostaa järjestäytyneen rikollisuuden ryhmiä.  

Paatero sanoo, että päätelmä turvapaikanhakijoiden järjestäytymisestä on hänen omansa, mutta päätelmälle on olemassa perusteita.  

- Tästä saadaan lisätietoa, hän tyytyy toteamaan.  

Hänestä on tärkeätä, että Suomi varautuu pahimpaan mahdolliseen sen varalta, että maahan jäisi satoja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita, jotka menevät maan alle.  

Paatero on kirjoittanut kirjan, joka käsittelee Suomen kovan sisäisen turvallisuuden nykytilannnetta ja Suomeen kohdistuvia uhkia.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme