Mainos
Mainos

Paatero: Poliisi portsarina parantaisi turvallisuutta

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero ehdottaa blogissaan, että poliisien mahdollisuuksia tehdä sivutöitä laajennettaisiin.

Jos poliisi voisi vapaa-ajallaan tehdä esimerkiksi taksinkuljettajan tai portsarin töitä, olisi se Paateron mukaan halpa ratkaisu sisäisen turvallisuuden parantamiseksi. 

– Jos tuossa tehtävässä sitten tulisi eteen poliisiasia, henkilö toimisi tilanteessa poliisina. Samalla poliisin tilannekuva siitä, missä yhteiskunnassa mennään, paranisi huomattavasti, hän kirjoittaa. 

Poliisilla on velvollisuus puuttua vakaviin rikoksiin myös vapaa-ajalla. 

Nykyään poliisi ei saa tehdä sivutöitä esimerkiksi järjestyksenvalvojana tai ravintolan vahtimestarina, sillä tehtävien on ajateltu voivan heikentää poliisin puolueettomuutta. 

Poliisin akavalaiset kannattivat tiedotteessaan Paateron esityksiä. 

– Sivutoimien rajoitusten poistaminen tarkoittaa, että poliisit eivät eristäydy, vaan tulevat takaisin osaksi yhteiskuntaa, sanoi puheenjohtaja Antero Rytkölä Poliisihallinnon päälliköt ja asiantuntijat ry:stä.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot