Mainos
Mainos

Paatero poliisirahoista: "Tulos plus miinus nolla"

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero on tyytyväinen budjettiesityksen päätökseen myöntää poliisin toimintamenoihin 6,5 miljoonaa euroa.

Paateron mukaan rahalla kompensoidaan ensi vuoden kehyspäätöksessä tuleva samansuuruinen leikkaus.  

Paatero kummastelee, miksi asiasta on uutisoitu niin, että poliisi saisi 6,5 miljoonaa euroa lisää rahaa.  

– Kysymys on vain siitä, että kun toisella kädellä leikataan, niin toisella kädellä poliisi saa saman summan tasokorotuksena, eli lopputulos on plus miinus nolla.  

Paateron mukaan poliisien määrä pysyy rahan turvin ensi vuonna samana kuin se on nyt. Summalla pystytään työllistämään vuodeksi noin 130 poliisia.  

Poliisilla tulee Paateron mukaan yhä olemaan ongelmia kiireettömien hälytysten ja pienten omaisuusrikosten selvittämisessä sekä yleisvalvonnassa.  

– Minun mielestäni kansalaiset ansaitsisivat parempaa poliisipalvelua.  

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero esitti blogitekstissään elokuun alussa ehdottavansa kyläpoliisien palkkaamista pieniin taajamiin. Paatero toivoi myös, että poliisin budjetin lisäleikkauksille vuodelle 2015 laitetaan selkeästi piste ja lisäsäästöistä luovutaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme