Mainos
Mainos

Paatero puuttuu ehdokaspoliisien puheisiin

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero varoittaa vaaleissa ehdolla olevia poliiseja unohtamasta ammattiaan.

Paateron mukaan kampanjoissa rajanveto on vaikeaa, mutta hän varoittaa poliiseja arvostelemasta suoraan esimerkiksi istuvia ministereitä. Paatero on joutunut kiusalliseen tilanteeseen, kun kaksi Helsingin poliisilaitoksen komisariota on asettunut ehdolle eduskuntavaaleissa.

Poliiseja on ollut ehdokkaina ennenkin, mutta tällä kertaa ehdokkaiden kampanjointi on ollut totuttua terävämpää.

Tällä hetkellä eduskunnassa istuu kuusi poliisitaustausta kansanedustajaa.

Perussuomalainen komisario Tom Packálen ja kokoomuslainen ylikomisario Kari Tolvanen ovat arvostelleet suorasanaisesti maahanmuuttoministeri Astrid Thorsia.

Packálenin mukaan Thors ei ole tehnyt mitään kunniaväkivallan kitkemiseksi Suomesta. Tolvanen hämmästelee Helsingin Sanomissa Thorsin väitettä ettei poliisilla olisi ohjeita kunniaväkivallan torjumiseen.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero muistuttaa ehdokkaita Aamulehdessä siitä, että he edustavat poliisia myös ehdokkaina. Paateron mukaan asioista saa keskustella, mutta suoraan ministeriä vastaan hyökkääminen ei ole poliisille soveliasta.

Poliisiylijohtaja puuttuu myös kysymykseen kunniaväkivallasta. Hänen mukaansa poliisin rooli ja tehtävät asiassa kaipaavat vielä lisäselvittelyä. Paatero muistuttaa myös siitä, että kaikki kunniaväkivaltaan liittyvät tapaukset eivät tule poliisin tietoon.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme