Mainos
Mainos

Paatero: Vastaanottokeskuksissa järjestäytyneiden palautuksista voi tulla isoja ongelmia

Entisen poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan isojakin ongelmia saattaa tulla, kun vastaanottokeskuksissa keskenään järjestäytyneitä turvapaikanhakijoita aletaan palauttaa kotimaihinsa. 

Paatero sanoi MTV:n Huomenta Suomessa, että viranomaisten pitäisi varautua uhkakuviin, jotka voivat toteutua, kun kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita aletaan palauttaa.

– Osa palautettavista menee maan alle ja kysymys on, että mitä siellä tapahtuu. En väitä, että mitään tapahtuu, mutta viranomaisten pitää silti varautua niihinkin uhkakuviin, joihin ei olla totuttu, Paatero sanoi.

Paatero aloitti eilisellä Yle-lausunnollaan keskustelun siitä onko vastaanottokeskuksissa alettu järjestäytyä. Paateron mukaan on. Sisäministeriö sanoi tuoreeltaan, ettei järjestäytymisestä ole mitään merkkejä.

Paatero pitää itsestään selvänä, että keskuksissa järjestäydytään.

– Minusta siinä ei kummallista logiikkaa tarvita, jos tänne tulee ihmisiä erilaisista kulttuureista erilaisilla motiiveilla hakeman turvapaikkaa, ja he viettävät pitkiä aikoja yhdessä vastaanottokeskuksessa, niin verkostoituminen on itsestään selvää. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme