Mainos
Mainos

Paateroa patistetaan kertomaan eläkkeelle jäämisestään

Kansanedustaja Mika Kari (sd.)toivoo poliisiylijohtajan Mikko Paateron kertovan pian eläköitymissuunnitelmistaan. Kari on eduskunnan hallintovaliokunnan jäsen ja poliisiasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja.

Pian 65-vuotias Mikko Paatero on toiminut poliisiylijohtajana vuodesta 2008. Eläköitymisikä poliisiylijohtajan virassa on 68 vuotta.

– Toivon kyllä, että Paatero kertoisi eläköitymissuunnitelmistaan. Nyt tehdään valtakunnallisesti historiallisen suurta poliisiuudistusta ja toivon henkilökohtaisesti, että meillä olisi joku kuva siitä, missä vaiheessa uusi poliisiylijohtaja valitaan. Tämä uusi poliisiylijohtaja saa johdettavakseen historiallisen suuren poliisiuudistuksen, Kari kommentoi.

Paatero itse ei ole vielä eläkepäätöstä tehnyt.

– En ole päätöstä tehnyt ja teen sen aikanaan, Paatero kommentoi MTV3:lle.´

Poliisiylijohtajan virka määräaikaiseksi

Hallintovaliokunta sai tänään valmiiksi mietintönsä liittyen poliisiuudistukseen. Uudistuksen on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2014 alusta. Mietinnössä puututaan muun muassa poliisiylijohtajan asemaan.

– Hallintovaliokunnan mietinnön mukaan poliisiylijohtajan asema muuttuu määräaikaiseksi. Tällä hetkellä poliisiylijohtajan tehtävänkuva ei ole määräaikainen. Tämä on selkeä muutos nykytilaan.

Sopiva kesto määräaikaisuudelle olisi Karin mukaan 5-7 vuotta.

– Myös valta alueellisten poliisilaitosten johdon osalta siirtyisi meidän esityksemme mukaisesti ministeriöön nimeämisen alle ja poliisiylijohtajaa ainoastaan kuultaisiin näissä nimeämisasioissa, Kari lisää.

Hänen mukaansa sisäministeri Päivi Räsänen (kd.)on ollut varovaisen tyytyväinen hallintovaliokunnan mietinnön linjauksiin.

– Henkilökohtaisesti olen ministerin kanssa asiasta keskustellut ja hän antoi kyllä varovaisesti vihreää valoa tälle esitykselle, Kari sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme