Mainos
Mainos

Päätoimittaja: Media kaatoi Kanervan

Turun Sanomien vastaavan päätoimittajan Aimo Massisen mielestä median uutisointi aiheutti osaltaan Ilkka Kanervan eron. Suurimpana syyllisenä median painostuksessa Massinen näkee Helsingin Sanomat, joka hänen mielestään paisutteli asiaa suuresti

- Helsingin Sanomat oli mukana vauhdittamassa tapahtumaa. Lehti käytti jopa pari sivua tämän asian käsittelyyn, siinä oli tämmöistä missiojournalismin makua, jopa ajojahdin makua, Massinen sanoi MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Päätoimittaja Massinen perääkin mediaa nyt kantamaan vastuunsa asiassa.

- Minusta median kannattaisi kyllä vähän pysähtyä miettimään toimintatapojaan, jos mittasuhteet eri asioiden käsittelyssä menevät tähän suuntaan.

Eroon Massisen mukaan vaikuttivat myös viestien kohteena ollut Johanna Tukiainen, Hymy- lehti ja kokoomuksen johto.

Kokoomus: Medialla ei vaikutusta eroon

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi painottaa, että kokoomuksella on eri näkemys eroon johtaneista syistä.

- Täytyy muistaa tapahtumaketjun alkupää. Vaikka nyt sanotaan kokoomusjohdon pudottaneen Kanervan, niin kyllä tapahtumaketjun aikana analysoitiin ja pohdittiin eri vaihtoehtoja. Lopulta ainoa ulospääsy oli, että hänen täytyy siirtyä siltä paikalta syrjään, selvitti Ravi MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Median vaikutus politiikassa vain kasvaa

SDP:n kansanedustaja Liisa Jaakonsaaren mukaan median merkitys politiikassa kasvaa ja poliitikkojen yksityisyyttä ja sen vaikutusta tullaan seuraamaan yhä tarkemmin.

- Minulla on sellainen olo, että tässä on nyt joku pandoran- lipas avattu ja tämä yksityisyyden suoja häipyy lähes kokonaan.

Lue myös 45 minuuttia- ohjelman juttu poliitikkojen imagosta täältä

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme