Mainos
Mainos

Päätös Asem –kokouksen pitopaikasta lähiaikoina

EU:n ja Aasian maiden huippukokous oli määrä järjestää ensi vuoden syksyllä Tampereella. Asia on otettu nyt uudelleen harkintaan.

Pääministeri Matti Vanhanen lupaa lopullisen päätöksen EU:n ja Aasian maiden huippukokouksen järjestämiskaupungista lähiviikkoina.

Suomen suurin huippukokous oli määrä järjestää ensi vuoden syksyllä Tampereella, mutta asia on otettu uudelleen harkintaan. Vanhasen mukaan kokouksen osallistujamäärä on kasvanut niin tuntuvasti, että uudelleenarviointi on tarpeen.

Pääministerikin kehui alkukeväästä vuolaasti Pirkanmaan helmeä.

-Tampere on upea kapupunki näyttää ulkomaalaisille ja se painoi aika paljon tässä päätöksenteossa. Kokous järjestetään syksyn alussa, niin on hyvä näyttää järvimaisemaa Tampereella, kaunista suomalaista teollisuuskaupunkia, kertoi Vanhanen MTV3:n 45minuuttia-ohjelmassa 2.3.2005.

Tampereelta saatetaan kuitenkin vielä vetää matto jalkojen alta, ja kokous järjestää Helsingissä.

-Kokoustiloja ilman muuta on Tampereella, mutta kun osallistujien määrä on kasvanut tuntuvasti niin silloin tietysti majoituskysymykset ja lehdistötilojen riittävyydet joudutaan käymään uudelleen lävitse, Vanhanen sanoo.

EU-puheenjohtajuussihteeristön päällikkö Anja Vilo ei vielä tässä vaiheessa kommentoi osallistujien määrää.

-Tarkkoja lukumääriä en tässä vaiheessa voi sanoa, koska se on myös yksi asia mikä meillä on tässä edelleen tarkastelun kohteena ja siihen vaikuttaa hyvin monet asiat, Vilo totesi.

Aiempi 2000:n osallistujan arvio perustui 39:n valtuuskunnan mukanaoloon. Valtuuskuntien lukumäärässä ei sen jälkeen ole tapahtunut muutoksia.

-Jos Asemissa on 2000-2500 ihmistä, niin nehän mahtuvat Tampereen hotelleihin todella hyvin, Tampereellahan on ollut isompiakin tapahtumia ja hekin ovat mahtuneet tänne, toteaa Tampereen kaupungin elinkeinokeskuksen hallintopäällikkö Raimo Huusari.

Pääministeri Vanhanen lupaa lopullisen päätöksen kokouskaupungista lähiviikkoina.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme