Mainos
Mainos

Päätös: DNA:ta koskeva lakko laiton

Työtuomioistuin on antanut päätöksen Toimihenkilöunionin (TU) 10.12.2009 aloittamasta työtaistelusta sekä 4.12.2009 tehdystä ulosmarssista ja myymälöiden sulkemisesta.

Toimihenkilöunioni aloitti viime viikolla työtaistelun DNA:n konsernin toimipisteissä ja tytäryhtiöissä. TU vaatii työnantajaa jatkamaan vuodenvaihteessa päättyvää henkilöstöohjelmasopimusta, joka turvaa henkilöstön aseman ulkoistus- ja liikkeenluovutustilanteissa.

Työtuomioistuin on todennut molemmat toimenpiteet laittomaksi ja tuominnut Toimihenkilöunionin maksamaan sakkoja 8000 euroa ja lakossa mukana olevat ammattiosastot yhteensä 3000 euroa.

Päätöksen mukaan TU lakkoilee kesken voimassa olevan työehtosopimuksen ja rikkoo näin tahallaan työehtosopimuksessa (TES) erikseen sovittua työrauhavelvoitetta sekä voimassa olevaa henkilöstöohjelmasopimusta.

Työseisaukseen on tähän mennessä osallistunut DNA:n 850 toimihenkilöstä noin 180 toimihenkilöä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot