Mainos
Mainos

Päätös: Saamelaisten saatava päivähoitoa omalla kielellään

Syrjintälautakunnan mukaan saamenkielisillä lapsilla on oikeus saada päivähoitoa omalla äidinkielellään. Päätöksellään lautakunta otti kantaa Rovaniemen kaupungin saamelaislasten päivähoitoon.

Vähemmistövaltuutettu Johanna Suurpään mukaan tuore päätös on merkittävä linjaus yhdenvertaisuuslain tulkinnassa. Suurpää katsoo, että saamelaisten kulttuurin ja kielten kannalta saamenkielinen päivähoito on erityisen tärkeää.

Syrjintälautakunta asetti Rovaniemen kaupungille syrjintäkiellon ja uhkasakon. Lautakunnan mukaan kaupunki ei ole tehnyt riittävästi töitä ongelman eteen.

Rovaniemen kaupunki on kertonut, ettei päiväkoteihin ole yrityksistä huolimatta saatu saamenkielisiä päivähoitajia. Kesäkuussa vähemmistövaltuutettu ehdotti tilanteen ratkaisuksi perhepäivähoitomahdollisuutta tai päivähoidon hankkimista sieltä, missä olisi saamenkielisiä hoitajia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot