Mainos
Mainos

Päätös: Saamelaisten saatava päivähoitoa omalla kielellään

Syrjintälautakunnan mukaan saamenkielisillä lapsilla on oikeus saada päivähoitoa omalla äidinkielellään. Päätöksellään lautakunta otti kantaa Rovaniemen kaupungin saamelaislasten päivähoitoon.

Vähemmistövaltuutettu Johanna Suurpään mukaan tuore päätös on merkittävä linjaus yhdenvertaisuuslain tulkinnassa. Suurpää katsoo, että saamelaisten kulttuurin ja kielten kannalta saamenkielinen päivähoito on erityisen tärkeää.

Syrjintälautakunta asetti Rovaniemen kaupungille syrjintäkiellon ja uhkasakon. Lautakunnan mukaan kaupunki ei ole tehnyt riittävästi töitä ongelman eteen.

Rovaniemen kaupunki on kertonut, ettei päiväkoteihin ole yrityksistä huolimatta saatu saamenkielisiä päivähoitajia. Kesäkuussa vähemmistövaltuutettu ehdotti tilanteen ratkaisuksi perhepäivähoitomahdollisuutta tai päivähoidon hankkimista sieltä, missä olisi saamenkielisiä hoitajia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme