Mainos
Mainos

Päätöstä romanien kohtalosta luvataan huomiselle

Helsingissä Kalasatamaan majoittuneiden romanien kohtaloon ei tänäänkään ole saatu ratkaisua. Helsingin sosiaalivirasto haastattelee romaneja parhaillaan Diakonissalaitoksen tiloissa. Tarkoitus on selvittää romanien suunnitelmia Suomessa.

Sosiaaliviraston johtava asiantuntija Jarmo Räihä kertoo, että haastattelut kestävät luultavasti pitkälle iltaan. Romaneja on saapunut haastatteluun noin 25 hengen ryhmä.

Räihä lupaa, että päätös romanien kohtalosta tehdään haastattelujen perusteella huomenna. Ensi yöksi romaneille on vielä annettu mahdollisuus palata Kalasatamaan.

Vapaa liikkuvuus -verkosto ja Sosiaalikeskus Satama pitivät iltapäivällä oman tiedotustilaisuuden romanien tilanteesta. Romanit ovat Vapaa liikkuvuus -verkoston mukaan toivoneet haastatteluissa sähköllä varustettua maa-aluetta asuntovaunujaan varten.

Vapaa liikkuvuus -verkoston aktiivien ja Sosiaalikeskus Sataman edustajien mielestä Helsingin kaupungin johdon pyrkimys on estää romanien leiriytyminen ja auttaminen. He toivovat, että kaupunki tekisi mahdollisimman nopeasti selvän päätöksen, jonka mukaan romanit saavat majoittua joko Kalasatamassa tai jossain muualla.

Pelastuslaitos on todennut, ettei Sosiaalikeskus Sataman rakennus sovi palovaaran vuoksi pidempiaikaiseen asumiseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme