Mainos
Mainos

Päättäjät haluavat Suomeen sähköbusseja

Eduskunnan tulevaisuusvaliokunta haluaa Suomeen sähköbusseja.

Hallituksen liikennepoliittisesta selonteosta laatimassaan lausunnossa valiokunta esittää, että sähköautojen käytön kasvun edellyttämiin määrätietoisiin toimenpiteisiin on ryhdyttävä välittömästi.

Valiokunta korostaa, että myös vetyautot ja ladattavat polttomoottorihybridit ovat eräänlaisia sähköautoja.

– Esimerkiksi linja-autot ovat sopiva kohde sähkön käytön lisäämiselle, sillä niiden päästöt vaikuttavat merkittävästi kaupunkikeskustojen ilmanlaatuun. Kehittämisessä voidaan hyödyntää myös pilottialueita, valiokunta toteaa.

Valiokunta haluaa myös, että älyliikenteen edistämistä vauhditetaan muun muassa perustamalla älyliikenteen kansallisia kokeilualueita. Älyliikenteellä tarkoitetaan tieto- ja viestintätekniikan soveltamista liikenteessä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot