Mainos
Mainos

Paavi: Suomessa poikkeuksellisen ekumeeninen ilmapiiri

Paavi Johannes Paavali II arvioi, että Suomessa vallitsee poikkeuksellisen myönteinen ekumeeninen ilmapiiri. Se mahdollistaa paavin mukaan Suomen eri kirkkojen yhteisen esiintymisen. Paavi kommentoi suomalaista ekumeniaa Roomassa, kun hän tapasi yksityisesti kolmen suomalaiskirkon edustajat.

Katolisen kirkon johtaja tapasi Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispan Johanneksen, Turun evankelis-luterilaisen arkkihiippakunnan piispan Ilkka Kantolan ja Suomen katolisen kirkon asiainhoitajan, isä Jan Aartsin.

Suomen kolmen kirkon edustajat osallistuivat tiistaina myös pyhän oven avausseremoniaan Rooman Paavalin basilikassa. Seremonia avasi kristittyjen yhteisen rukousviikon. Paavalin basilikaan kokoontui 22:n eri kirkon korkeinta johtoa. Vaikka katolinen, luterilainen ja ortodoksinen kirkko voivat kokoontua rukoilemaan ja kuulemaan Jumalan sanaa yhdessä, kirkkojen välillä ei ole vielä ehtoollisyhteyttä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot