Mainos
Mainos

Paavo Lipponen ryöpyttää Nordeaa HS:n mielipidepalstalla: Onko röyhkeydellä rajaa?

Entinen pääministeri ja SDP:n pitkäaikainen kansanedustaja ja puheenjohtaja Paavo Lipponen on suivaantunut Nordean toiminnasta. Hän ryöpyttää pankkia Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessa.

– ”Suomi, toivoton tapaus”, julistaa Nordea tiedotteessaan. Onko ruotsalaispankin röyhkeydellä enää mitään rajaa, Paavo Lipponen kysyy Helsingin Sanomissa.

Lipposen mukaan väite on perusteeton, ”eikä sellainen sovi pankkiperinteeseen, joka vaatii edes hieman arvokkuutta”.

– Liittyneekö tällainen ylimielisyys Suomen Nordean alentamiseen sivukonttoriksi, vai onko kyseessä hybridisodankäynti? Ja pitääkö paikkansa, että Nordean korkea-arvoinen toimihenkilö on ulkomaita myöten käynyt kerjäämässä Suomen luottoluokituksen alentamista? Se olisi epäisänmaallista toimintaa.

Lipponen uhkaa äänestää jaloillaan, jos Nordea ei korjaa lausuntoaan.

– Jos Nordea ei vedä lausuntoaan takaisin, en aio kantaa hiekkaa kengissäni pankin konttoreihin, vaan vaihdan pankkia, Lipponen kirjoittaa viitaten Nordean hallituksen puheenjohtajan Björn Wahlroosin kuuluisaan tokaisuun.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme