Mainos
Mainos

Paavo Lipponen: Venäjän järjestelmän kehityttävä

Entisen pääministerin Paavo Lipposen mielestä Venäjää ei voi ottaa EU:n jäsenehdokkaaksi.

Lipponen arvioi, että Venäjällä laitetaan todennäköisesti jatkossakin vahvan kansallisen identiteetin ja valtiojärjestelmän rakentaminen demokratisoinnin edelle.

Lipponen esittää näkemyksiään tänään julkaistussa eduskunnan 100-vuotishistoriikissa.

-Venäjä määrittelee itsensä suvereeniksi demokratiaksi, ja sitä pitää kunnioittaa. Me taas elämme länsimaisessa demokratiassa ja kunnioitamme sitä niin paljon, että emme lähde edes kuvittelemaan, että tehtäisiin joku kompromissi suvereenin demokratian ja länsimaisen demokratian välillä, Lipponen sanoo.

Lipponen lainaaYhdysvaltojen entistä presidenttiä John F. Kennedyä sanoen, että antaa venäläisten olla venäläisiä ja kehittää omaa järjestelmäänsä niin kuin itse haluavat.

-Meidän pitää luottaa siihen, että se todella myöskin kehittyy, Lipponen sanoo.

Lisäksi Lipponen on laatinut listan eduskunnan juhlien pysyvistä saavutuksista. Eduskunnan yhteistyö MTV3:n kanssa saa häneltä kiitosta. Listalta löytyy yhteistyöprojekti Suomi Areena MTV3:n kanssa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme