Mainos
Mainos

Paavo Väyrynen ei ole yksin – suomalaiset hakevat innokkaasti Viron e-asukkuutta

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen haki Viron e-asukkuutta helpottaakseen yritystoimintaansa Virossa. Viron e-asukkuuden hakeminen on ollut suosittua suomalaisten keskuudessa.

Viron e-asukkaaksi on voinut hakea viime joulukuusta. Maan sisäministeriön tilastojen mukaan e-asukkuutta on hakenut 20. lokakuuta mennessä 1339 suomalaista.

Suomalaiset ovat selkeästi suurin yksittäinen ryhmä, joka on hakenut e-kansalaistunnusta. E-asukkuutta on hakenut kokonaisuudessaan 6264 henkilöä, joten 21 prosenttia anomuksista on tullut suomalaisilta. 

E-asukas pääsee asioimaan Virossa sähköisesti. Hän saa digitaalisen henkilökortin, joka mahdollistaa esimerkiksi dokumenttien sähköisen allekirjoittamisen ja Viron valtion erilaisten e-palvelujen käyttämisen.

E-asukkuudesta hyötyvät ne, joilla on yhteyksiä Viroon mutta eivät asu maassa eivätkä ole siksi oikeutettuja oleskelulupaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme