Mainos
Mainos

Pahimmat sateet vasta edessä – katso sadetutka

Idässä alkaneet sateet voimistuvat iltaa ja yötä kohti. Vettä voi tulla vuorokaudessa paikoin 50-70 millimetriä. Myös tuuli voimistuu. Katso sadetutka.

Matalapaineen etureunan sateet ovat jo aamun aikana tuoneet itään vettä paikoin 10-20 millimetriä. Sateet ulottuvat myös pääkaupunkiseudulle, mutta runsaimmat sateet jäävät Helsinki–Tampere-linjan itäpuolelle.

– Voimakkaimmillaan sateet ovat idässä myöhään tiistaina illalla ja yöllä, kun matalapaineen keskus voimistuu. Eniten sadetta ennustetaan Pohjois- ja Etelä-Savoon sekä Pohjois-Karjalaan. Itärajan tuntumassa voi ukkostaa tänään iltapäivän ja illan aikana. Paikalliset tulvat ovat mahdollisia, toteaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Ennustetut sademäärät vastaavat paikoin jopa kahden kevätkuukauden sateita. Myös tuuli voimistuu illalla.

– Puuskissa tuuli voi olla yli 20 m/s ja paikalliset tuulituhot ovat mahdollisia. Voimakkaimmat tuulet ovat suurten järvien etelä- ja itärannoilla.

Sateet jatkuvat keskiviikkona ja väistyvät itärajalta vasta iltapäivän ja illan aikana.

Keskiviikkoaamuna sateet muuttuvat lumeksi Koillismaalla ja Kainuussa ja mahdollisesti ainakin rännäksi paikoin Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa. Ajokeli huononee lumisateessa.

Seuraa sateiden etenemistä MTV:n sääsivuston sadetutkasta.

Katso alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavillaKommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme