Mainos
Mainos

Pähkinäpensas, talventähdet ja näsiä kukkivat jo

Aikainen kevät näkyy jo muun muassa Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa Helsingissä. Esimerkiksi pähkinäpensas ja näsiä kukkivat jo.

Keltaiset talventähdet loistavat tosiaan kuin tähdet märässä mullassa. Siniset tarhasinivuokot värisevät jo varjoon siirtyneessä rinteessä, kun violetit virvaliljat vielä paistattelevat paisteessa. Idänsinililjoista näkyy jo pienen pientä sinistä kukkaa kuin hiippoja.

Muuallakin Etelä-Suomessa näkee pinnassa krookuksia ja tulppaaneja, samoin leskenlehtiä. 

Lintujen suojelu- ja harrastusjärjestön BirdLife Suomen mukaan lintujen keväinen paluumuutto on pari viikkoa etuajassa. Vaasan korkeudella saakka on nähty muun muassa töyhtöhyyppiä. Kiurujakin on jo bongattu.

Tänään, manner-Suomen kevään lämpimämpänä päivänä, ihmiset viihtyivät ulkona. Etelässä leikattiin jo omenapuitakin ja melottiin merellä.

Helsingin Paloheinässä hiihdettiin vielä ja samaan aikaan harjoiteltiin jo golf-lyöntejä tekonurmella. Ladut olivat hyvässä kunnossa aamusta pakkasyön jälkeen, mutta möyhentyivät iltapäivään aurinkoisissa kohdissa.

 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme