Mainos
Mainos

Pahoinpidelty lapsi voi itsekin tehdä lastensuojeluilmoituksen

Kotonaan pahoinpidelty lapsi voi myös itse tehdä lastensuojeluilmoituksen, vaikka käytännössä ilmoituksen tekee useimmiten aikuinen, kertoo erikoistutkija Noora Ellonen.

Poliisiammattikorkeakoulun tutkimuksen mukaan kuritusväkivalta kuten tukistaminen ja luunapit ovat yleisiä perheissä, mutta lapsiin kohdistuva vakava fyysinen väkivalta on harvinaista.

– Jos lapsella on valmius tehdä ilmoitus, niin totta kai hän voi sen tehdä. Neuvoisin lasta keskustelemaan asiasta lähellä olevan aikuisen kanssa esimerkiksi koulussa, tai ottamaan yhteyttä oman alueen lastensuojeluun, sanoo Ellonen.

– Käytännössä lapsi kertoo kuitenkin kokemuksistaan useimmiten ensimmäisenä lähellä olevalle aikuiselle – esimerkiksi koulussa tai päiväkodissa. Kyseisen viranomaisen tehtävä on sitten tehdä lastensuojeluilmoitus.

Poliisiammattikorkeakoulussa tehdyn tutkimuksen mukaan joka toista alle 13-vuotiasta lasta on kuritettu fyysisesti kotonaan viimeksi kuluneen vuoden aikana.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme