Mainos
Mainos

Päihde- ja tiedonkäsittelyongelmien taustalla samat perintötekijät?

Kun tiedonkäsittely tökkii ja alkoholi houkuttelee liikaakin, saattaa molempien ongelmien takana piillä samat perintötekijät. Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan alkoholia ja muita päihteitä käyttävillä nuorilla aikuisilla oli verrokkiväestöä enemmän kielellisiä ongelmia sekä hitautta tiedonkäsittelyssä.

Tämä uusi tieto löytyy fil.maist. Antti Latvalan keskiviikkona tarkastettavasta väitöstutkimuksesta. Suomalaisia kaksosia tutkimalla Latvala huomasi perimän vaikuttavan vahvasti sekä kielelliseen kyvykkyyteen että alkoholiriippuvuuden riskiin.

Päihdeongelmista kärsivillä on myös verrokkiväestöä matalampi koulutustaso. Latvalan mielestä olisikin tärkeätä kohdentaa päihdeongelmien ennaltaehkäisyä erityisesti matalasti koulutettuihin nuoriin ja nuoriin aikuisiin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot