Mainos
Mainos

Päihdeäidit saavat ensi vuonnakin apua

Äitien päihdeongelmiin erikoistuneiden ensikotien toiminta jatkuu ensi vuonnakin. Raha-automaattiyhdistys (Ray) ja valtio ovat myöntäneet toimintaan 3,2 miljoonaa euroa.

Ensi- ja turvakotien liitto ylläpitää kuutta odottavien äitien ja vauvaperheiden hoitoon erikoistunutta ensikotia ja seitsemää avoyksikköä.

Ray maksaa ensikodissa odottavan äidin hoidon kokonaan kolmelta ensimmäiseltä kuukaudelta. Ensikotien 36 paikkaa ovat käytännössä jatkuvasti täynnä.

Ensi- ja turvakotien liiton mukaan kuntoutuksessa mukana olleista äideistä kaksi kolmesta toipuu niin hyvin, ettei lasta tarvitse ottaa huostaan.

Odottavista äideistä noin kuusi prosenttia on päihderiippuvaisia. Jos ongelmaan ei saa apua, sikiölle voi pahimmillaan kehittyä korjaamaton kehitysvamma. Suomessa syntyy vuosittain noin 650 alkoholin eri tavoin vaurioittamaa lasta.

Kaikkiaan Raha-automaattiyhdistys esittää ensi vuodelle sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustamiseksi 291 miljoonaa euroa. Yksi avustusten painopisteistä on vanhusten hyväksi tehtävä työ, johon esitetään 63 miljoonaa euroa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot