Mainos
Mainos

Päihdekuntoutukseen vaikea päästä

Hoidon tarve on kasvanut, kuntien määrärahat ovat loppumassa ja hoitoon pääsy on vaikeutunut.

Vielä viime vuonna hoitoa tarvitseva päihdeongelmainen pääsi kohtalaisen helposti laitoshoitoon. Nyt hoidon tarve on kasvanut. Kunnat eivät kuitenkaan anna maksusitoumuksia enää helposti, sillä kuntoutusmäärärahat ovat monin paikoin jo lopussa. Syynä on lisääntynyt alkoholinkulutus ja samasta pussista maksettavat kalliit ja pitkät huumehoidot.

Psykososiaalisen yksikön johtaja Pia Han´sen Kokkolan seudun terveyskeskuksesta toteaa, että määrärahojen loppuessa ollaan vaikeassa tilanteessa.

-Asiakas voi tietenkin ilmoittaa tyytymättömyytensä ja myöskin valittaa siitä päätöksestä, keroo Han´sen.

Valituksia on tehty nyt ahkerasti, sillä hallinto-oikeuden ennakkopäätökset muistuttavat lain hengestä: kunnan rahanpuute ei voi olla esteenä hoitonpääsylle. Monet kunnat tarjoavat nyt laitoshoidon tilalle avohoitoa tai viikon-kahden katkaisuhoitoa, mutta se ei riitä.

-On olemassa ihmisiä, joita ei voida hoitaa muulla kuin sillä, että saadaa laitokseen ja saadaan ympärivuorokautinen hoito tai valvonta, sanoo Han´sen.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 23.05.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme