Mainos
Mainos

Päihdepalvelua tarjotaan suoraan kotiin Kuopiossa

Päihdepalveluihin haetaan yhä uusia muotoja. Kuopioissa toimii yritys, jonka liikeideana on tuoda päihdetyö ongelmien polttopisteeseen eli asiakkaan kotiin.

Jarkko Ahokkaan yritys on toiminut puolentoista vuoden ajan. Yritys lienee maassa ainoa laatuaan.

- Joissakin kunnissa tämänkaltaista työtä tehdään päihde- ja mielenterveyspalveluissa, mutta yritysmuotoisena en ole ainakaan itse vielä löytänyt toista vastaavaa, kertoo Ahokas.

Ahokkaalla on lähihoitajan koulutus ja kymmenen vuoden kokemus päihdetyöstä. Hän arvioi, että palvelun kotiin saavat asiakkaat sitoutuvat päihteistä eroon pyrkimiseen paremmin kuin klinikoilla asioivat. Samalla työntekijä kohtaa koko perheen.

Yksi Ahokkaan asiakkaista on Ritu (nimi muutettu), jolla on kokemusta myös klinikalla käynnistä.

- Lähteminen päihdeklinikalle on jostain syystä yllättävän vaikeaa. On paljon parempi, kun työntekijä tulee kotiin, jolloin hän näkee sen, minkälaisessa ympäristössä eletään, pohtii Ritu.

Kunnat ja kaupunki ostavat palveluja Ahokkaan yritykseltä, mutta noin viidennes asiakkaista on itse maksavia. Työntekijän saa kotiin kolmeksi vartiksi 67 eurolla, ja maksuista voi saada kotitalousvähennystä.

(MTV3)

Katso Helka Shecterin juttu Kuopiosta (Seitsemän uutiset 7.11.2009)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot