Mainos
Mainos

Päihteet kasvava ongelma liikenteessä

Päihteet ovat kasvava ongelma tieliikenteessä myös Suomessa. Huolestuttavaa on etenkin huumausaineiden ja sekakäytön suhteellisen osuuden lisääntyminen, arvioitiin Päihteet ja liikenne -seminaarissa tänään Helsingissä.

Viime vuonna Suomen liikenteessä todetut huumetapaukset lisääntyivät yli 50 prosenttia. Helsingissä huumeiden osuus rattijuopumuksista on viisinkertaistunut vuosikymmenessä. Pohtimisen aihetta antanee sekin, että 8,6 miljoonan asukkaan Ruotsissa tavataan liikenteessä pienempi kokonaismäärä huumetapauksia kuin Suomessa.

Päihteet ja liikenne -seminaarissa esiteltiin kampanja, joka pyrkii nostamaan suomalaisten tietämystä huumeiden, lääkkeiden ja alkoholin vaikutuksista ajokykyyn. Kampanja korostaa mm. työyhteisön ennakoivaa vastuuta päihdepulmissa. Esiin niin ikään nostetaan koulujen päihdevalistuksen merkitys.

Naisilla harvinaista

Suomessa huumaantuneena ajaminen on edelleen hyvin selvästi miesten rasite. Muutenkin naiset vaarantavat harvoin liikennettä. Uudeksi riskiryhmäksi ovat nousseet nuoret.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme