Mainos
Mainos

Päihteiden käyttäjillä tuberkuloosiepidemia Tampereella

Päihteiden suurkuluttajia on kuljetettu tänään bussikyydillä tuberkuloosiseulontaan Tampereella. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin järjestämällä tempauksella yritetään saada kuriin päihteiden käyttäjiä kiusaava epidemia.

Tampereella on tavattu yhdeksän samaan tartuntaketjuun kuuluvaa tuberkuloositapausta parin viime vuoden aikana.

- Me teemme kaikkemme, että tämä epidemia saadaan pysäytettyä. Tartunnan leviäminen estetään sillä tavalla, että löydetään uudet aktiiviset tapaukset ja saatetaan heidät hoitoon. Hoitamattomana keuhkotuberkuloosiin kuolee puolet sairastuneista, mutta nykyaikana meillä on hyvin tehokas lääkehoito, sanoo Tampereen yliopistollisen keskussairaalan infektiolääkäri Kirsi Valve.

Suomessa todettiin viime vuonna hiukan yli 400 tuberkuloositapausta. Tuberkuloosiepidemiat ovat tavallisia päihteiden käyttäjien parissa, koska heitä on hankala tavoittaa ja saada keuhkokuvauksiin.

Suomessa tuberkuloosi on kuitenkin huomattavasti harvinaisempaa kuin esimerkiksi Baltian maissa tai Venäjällä. Vain noin puolet keuhkotuberkuloositapauksista on tarttuvia.

Päihdeongelmaisten tuberkuloosiseulonnat jatkuvat Tampereella ensi viikolla.

Katso Tuula Malinin raportti Tampereelta

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot