Mainos
Mainos

Päihteiden sekakäyttö liikenteessä yleistyy

Huumeiden, lääkkeiden ja alkoholin sekakäyttö liikenteessä on Suomessa vielä varsin vähäistä. Tutkijoiden mukaan tapausten määrä on kuitenkin ollut kasvussa 15 viime vuoden aikana. Sen sijaan rattijuopumus on vähentynyt 90- luvulla.

Sekakäytön yleisyyttä selvittäneessä tutkimuksessa puhallutettiin Uudellamaalla viime vuonna yli 30 000 kuljettajaa. Heistä vähintään puoli promillea puhalsi liki 60 kuljettajaa, joista vain yksi oli ottanut huumeita.

Huumaavien aineiden ja alkoholin sekakäyttöä liikenteessä ovat tutkineet yhteistyössä Liikenneturva, Helsingin yliopiston oikeuslääketieteen laitos, poliisi, Terveys ry ja Kansanterveyslaitos.

Tutkijoiden mukaan on tärkeää, että huumeiden käytön ja sekakäytön yleisyyttä liikenteessä seurataan jatkossakin säännöllisesti.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot