Mainos
Mainos

Päihtyneiden kiinniotot lisääntyneet

Suomessa vietiin viime vuonna enemmän ihmisiä juoppoputkiin kuin aikaisemmin. Kaikki putkaan laitetut eivät ole sillan alta löydettyjä humalaisia, vaan joukossa on ihmisiä kaikista sosiaaliryhmistä.

Suomessa otettiin viime vuonna kiinni yli 100 000 päihtynyttä. Määrä on hieman noussut viime vuosien aikana. Yhtenä syynä tähän ovat olleet vuonna 2004 tehdyt viinan veroalennukset.

Poliisiammattikorkeakoulun tutkimuksen mukaan juoppoputkissa on niin sanottuja kanta-asiakkaita, jotka yöpyvät poliisin huostassa kymmeniäkin kertoja vuodessa.

Esimerkiksi Helsingissä päihtyneiden kiinniotoista 35 prosenttia kohdistuu kanta-asiakkaisiin.

- Kyllä meilläkin täällä A-klinikalla tunnetaan osa näistä putkien kanta-asiakkaista, kertoo Läntisen A-klinikan ja katkaisuhoitoaseman johtaja Marianne Winberg.

Siltojen alla makaavien humalaisten lisäksi putkiin tulee paljon päihtyneitä, joilla on taustalla erilaisia sosiaalisia ongelmia.

Winbergin mukaan päihdeongelmia on löytynyt jo pitkän aikaa kaikista sosiaaliryhmistä. Heillä on sekä työssäkäyviä että työttömiä asiakkaita, on ammattikoulun käyneitä ja akateemisia asiakkaita.

Tilanne ei ole korjautumassa. Veroale toi lisää asiakkaita klinikoille ja lisää kiinniotettavia putkiin.

- Jotta tilanne korjautuisi, pitäisi olla uudenlaisia toimenpiteitä. Muuten pysytään samassa, Winberg sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot