Mainos
Mainos

Päihtynyt 16-vuotias antoi kaverinsa maalata itsensä spraymaalilla ja kuoli – "Ilmeisesti nuorten yhteinen päähänpisto"

16-vuotias loimaalaispoika kuoli sen jälkeen, kun hän oli käyttänyt 24-vuotiaan tuttavansa kanssa huumausaineita ja antanut tämän maalata itsensä spraymaalilla.

Komisario Satu Värri Lounais-Suomen poliisista kertoo, että maalaaminen tapahtui viime viikon tiistaina. Paikalla ei ollut muita.

– Se oli ilmeisesti nuorten yhteinen päähänpisto, sanoo Värri.

Seuraavina päivinä pojan kunto huononi niin, että perjantaina hänet vietiin sairaalahoitoon. Hän menehtyi Turun yliopistollisen keskussairaalan TYKS:n teho-osastolla keskiviikkona.

Värrin mukaan 24-vuotiasta on alustavasti kuultu, mutta tässä vaiheessa häntä ei epäillä rikoksesta. Värrin mukaan on silti mahdollista, että tutkinta johtaa rikosepäilyyn.

– Kuolemansyyn selvittäminen on nyt suuressa roolissa. Sen jälkeen mietitään, miten tutkinnassa edetään, sanoo Värri.

Keskeinen kysymys on, johtuiko 16-vuotiaan kuolema päihteistä, maalista vai näiden yhteisvaikutuksesta. Värrin mukaan täyttä varmuutta ei ole vielä siitä, mitä päihteitä nuoret käyttivät.

– Lääkkeitä, alkoholia ja jotain muuta, todennäköisesti kannabista, arvioi Värri.

Kuolinsyyn tutkiminen kestää Värrin mukaan ainakin muutamia viikkoja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme