Mainos
Mainos

Päijänne-tunnelin tukostutkimukset jatkuvat

Pääkaupunkiseudun Vesi Oy:n hallitus päätti tänään kokouksessaan lähettää Päijänne-tunnelin korjaussuunnitelmat urakoitsijoille arvioitaviksi ja tarjouspyyntöjä varten. Pääkaupunkiseudulle raakavettä tuovan tunnelin 20 metrin ahtauman korjaukseen on olemassa kaksi vaihtoehtoa. Ahtauman aiheuttama virtauksen hidastuminen poistetaan joko ohitustunnelin avulla tai suoraan Päijänne-tunnelin sisältä.

Aiemmista suunnitelmista poiketen korjaustyöt eivät pääse vielä alkuun kesäkuun alussa vaan aikaisintaan heinäkuussa. Maan pinnalta tukoskohdassa tehdyissä kairauksissa on selvitetty laajemmin kallioperän siirrosvyöhykettä, miten sortuma on suuntautunut ja miten laaja se on. Kairausten avulla korjaussuunnitelmiin ei yllättäen synny muutoksia. Tunnelin robotilla tehtävät jatkotutkimukset jatkuvat touko-kesäkuun vaihteessa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme